Tijd is echt geld

Honderden keren heb je het al gehoord, meestal van iemand die op je staat te wachten en je probeert op te jagen.

Maar het is echt zo. Tijd is echt geld. Uiteraard kan de waarde hiervan per persoon tot persoon verschillen. Het minimumloon is momenteel 9,33 euro per uur. Warren Buffer verdient ongeveer 300.000 dollar per uur, afhankelijk van hoe het met zijn aandelenportefeuille gaat. Maar wees je bewust dat elke seconde van elke dag een geldelijke waarde heeft, of je nu TV kijkt, een bedrijf runt of je tanden poetst. Elke minuut van elke dag dat je niet iets doet om geld te verdienen, zou je dat in theorie wel kunnen doen.

Dit druist in tegen de conventionele wijsheid, toch? De media praten op dit moment over persoonlijke financiële goeroes die zeggen dat thuis koken je geld kan besparen ten opzichte van Thuisbezorgd. Ja, dat kan, als wat je met de extra tijd zou doen door niet te koken gewoon TV kijken of zoiets is. Als je daarentegen een half uur extra aan je bedrijf kunt werken en dat levert meer op dan het waardeverschil van $7 tussen afhaal- en thuisbereiding, dan is het eigenlijk een betere financiële beslissing om Thuisbezorgd te appen.

Er zijn natuurlijk potentiële gevaren, van het kijken naar je persoonlijke tijd als een constante stroom van de uitstroom van contant geld, vooral als je kijkt naar het grotere plaatje. "Sorry, schatje, ik kan echt niet met de kinderen naar het park gaan – dat is te duur," werkt gewoon niet. Thuis eten is over het algemeen veel gezonder dan bezorgmaaltijden. Als je tijd neemt voor ontspanning en gezonde relaties, zal de tijd die je wel aan je werk besteedt, productiever worden. En bovendien....waar werk je voor?

Toch kan het nemen van een nauwkeurige blik op de waarde van zowel je persoonlijke als zakelijke tijd je helpen een aantal veranderingen te maken die zowel meer geld in je zak houden als je levenskwaliteit verbeteren. Laten we eens kijken naar een paar voorbeelden.

Kies het juiste communicatiemiddel

Proberen mensen te bereiken via de telefoon kost extra tijd en het opzetten van een vergadering is nog erger. Er is "tijdoverhead" om deze vormen van communicatie te gebruiken ten opzichte van e-mail, en ze reiken vaak verder dan de tijd die u er voor hebt uitgetrokken. Gebruik e-mail om kleine stukjes of lijsten met informatie te communiceren. Aan de andere kant is het onderhandelen over een probleem of samenwerken aan een werkproduct vaak efficiënter in real-time.

Koop de juiste tools

Vrijwel elk huis heeft waarschijnlijk een paar schroevendraaiers in de buurt, maar als je thuis projecten of zelf een reparatie doet, besef je al snel dat je een elektrische schroevendraaier goed kan gebruiken. Het juiste gereedschap voor de klus, kan de klus tot een fractie van het oorspronkelijke werk herleiden. Dit geldt ook in het bedrijfsleven. Dat nieuwe stuk software lijkt misschien duur, maar hoeveel kost het je op tijd om het niet te kopen? Denk je dat een iPad of Kindle een luxe is die je je niet kunt veroorloven? Hoeveel meer werk kan je nog doen als je de bus of metro naar het werk nam en een mobiel apparaat gebruikte om je e-mail of je zakelijke nieuwslezing te laten doen tegen de tijd dat je op kantoor bent? En het is ook nog eens milieuvriendelijker.

Werken in batchmodus

Multi-tasking is een illusie – ja dat geldt ook voor vrouwen J  we kunnen eigenlijk maar op één ding tegelijk letten. Aan het wisselen van taken is tijd gebonden - van enkele seconden tot enkele minuten, afhankelijk van de taak. Een belangrijke manier om het gebruik van de tijd die je hebt te verbeteren is om in batchmodus te werken, dat wil zeggen, blijf gefocust op één taak voor een zo lang als redelijkerwijs mogelijk is. Tenzij het absoluut essentieel is voor je bedrijfsmodel, neem niet zelf inkomende telefoongesprekken aan; plan gesprekken via e-mail en blokkeer een tijd om terug te keren naar de telefoon berichten. Je kunt een opendeurbeleid voor uw kantoor hebben, maar tegelijk ook mensen aanmoedigen om tijd met je te plannen. Als je thuis werkt, stel dan grenzen met je familie over onderbrekingen.

Delegeren en versterken

Denk aan elke routineactiviteit waar je dagelijks, wekelijks of maandelijks tijd aan besteedt. Kun je die delegeren aan een administratief medewerker? Of aan een van uw managers? Of kunt je op een project delen ervan uitbesteden aan een webdesigner, een schrijver of een virtuele assistent?

Organiseer je serieus

Ja, er zijn tijdskosten verbonden aan het plannen, organiseren en bijhouden van jouw tijd en acties, maar onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat er bijna altijd een nettowinst is voor iedereen die een druk leven heeft. Hoeveel ondernemers leiden een zeer rustig leven? Ga serieus nadenken over organiseren. Ik heb het niet alleen over het bijhouden van een kalender en een to-do lijst, hoewel voor veel mensen, zelfs dat een goed begin is. Leer en implementeer een echt systeem.

Ben je klaar om zelfstandig ondernemer te worden?

Laat een reactie achter