7 Fondsenwerving tips om een nieuw bedrijf te starten

Een nieuw bedrijf starten is misschien wel een van de meest opwindende carrièrestappen iemand kan maken in zijn leven. Echter, die kick van opwinding en adrenaline gaat vaak gepaard met vrees en angst voor mislukking. Hoe ga je het geld krijgen dat je nodig hebt om dit te proberen?

Geschat wordt dat 50 procent van de bedrijven falen binnen de eerste vijf jaar na de oprichting. En hoewel dat veel te maken heeft met een gebrek aan focus, motivatie en betrokkenheid, is geld ook vaak een probleem.

Zodra u uw KVK en BTW nummer hebt ontvangen, zijn hier enkele basisprincipes die u zullen helpen om geld in te zamelen voor uw nieuwe bedrijf. Merk op dat terwijl banken, starterscentra en durfkapitaalbedrijven meestal geassocieerd worden met Silicon Valley, werken sommige ook met niet-technologische bedrijven.

  1. Zoek precies uit wat je nodig hebt om te beginnen.

Wat is er nodig om je onderneming van de grond te krijgen? Dit kan geen willekeurig cijfer zijn dat uit de lucht wordt geplukt. Het moet gebaseerd zijn op de exploitatiekosten (inclusief het betalen van een salaris) voor ten minste zes maanden. Sommige kosten zullen eenmalig zijn, zoals de aankoop van productieapparatuur, en andere zullen zich herhalen. Dat alles moet worden toegevoegd aan de mix. Vergeet niet de rekeningen van het nutsbedrijf, de lonen van de werknemers en de kosten die van maand tot maand kunnen variëren.

Bedenk hoe u in die zes maanden zult groeien. Het kan nodig zijn om veel meer voorraad of voorraden te kopen in maand zes dan in maand een, vooral als de vraag bloeit. U wilt niet in een situatie terechtkomen waarin u niet in staat bent om bestellingen uit te voeren of klanten te geven wat ze willen. Ontevreden klanten zullen snel naar een ander bedrijf verhuizen.

  1. Begin met vrienden en familie

Het is onwaarschijnlijk dat u uw nieuwe bedrijf volledig kunt financieren met geld van vrienden of familie. Echter, sommige nieuwe bedrijven hebben dit gedaan, en het zal allemaal afhangen van de grootte en de omvang van uw bedrijf, en hoe rijk uw innerlijke cirkel is.

Hier beginnen is de beste manier om je eerste voorzichtige stappen te zetten in het verwerven van het startgeld dat je nodig hebt, want deze mensen kennen je, vertrouwen je en willen je goed zien doen. Natuurlijk zeggen mensen ook dat je nooit zaken met plezier moet mengen, en het is waar dat dit problemen kan veroorzaken.

Als je besluit om deze weg te gaan, maak het dan allemaal officieel. Huur een advocaat in om het papierwerk en de voorwaarden van de lening op te stellen. U kunt aandelen in uw bedrijf weggeven in ruil voor het geld, of een rendement op de investering beloven. Schud er niet zomaar overheen.

Wees u er ook van bewust dat geld dat geleend wordt van vrienden en familie niet afkomstig is van geaccrediteerde investeerders. Het hebben van geld uit niet-geaccrediteerde bronnen pijn doen als u aandelen openbaar wilt uitgeven.. Dat is, natuurlijk, een lange weg langs de lijn.

  1. Kijk of u in aanmerking komt voor een klein zakelijk krediet

De kans is groot dat uw bedrijf in de kinderschoenen staat en geen miljoenen dollars nodig heeft om van de grond te komen. Of het nu gaat om een restaurant of bar, een salon, een nieuw product of een dienst, u kunt het meestal van de grond krijgen met een klein zakelijk krediet van een bank of een kredietvereniging. Het is echter niet altijd gemakkelijk om in aanmerking te komen voor die lening.

Vaak kan het wel maar dan kan u worden gevraagd om de lening te waarborgen met uw huis of ander onderpand.

  1. Overweeg een crowdfunding optie

U bent zich ongetwijfeld bewust van crowdfunding platforms zoals Kickstarter en Indiegogo. Deze websites geven je de tools om miljoenen potentiële investeerders over de hele wereld te bereiken en je hoeft niet afhankelijk te zijn van één of twee privé-investeerders met diepe zakken om je bedrijf van de grond te krijgen.

Duizenden mensen kunnen slechts $5 doneren, maar je moet een product, project of dienst hebben die overtuigend en innovatief is om dit te laten werken. De meeste bedrijven op de platforms bieden een geweldige nieuwe gadget of apparaat, en geeft investeerders de kans om het te bezitten tegen een korting in ruil voor het krijgen in het begin en de financiering van het initiatief.

Het gaat echter niet alleen om fysieke goederen. Muziek- en filmprojecten zijn gestart via crowdfunding, maar ook via voedselproducten, kunst en zelfs stripboeken. Als je een interessant verhaal te vertellen hebt, en iets tastbaars, moet je het zeker proberen. Zorg ervoor dat u een financieel doel stelt dat haalbaar is, of uw bedrijf zal niet volledig gefinancierd worden.

  1. Zoek naar "incubator"-financiering

Voordat u bij de privé-investeerders en de durfkapitalisten komt, kijk of uw startup baat zou hebben bij een "incubator". Zoals de term suggereert, zijn deze fondsen ontworpen om een jong bedrijf te helpen koesteren en te laten groeien.

  1. Een privé-investeerders vinden

In tegenstelling tot durfkapitalisten werken privé-investeerders alleen. Het zijn zelfstandig vermogende mensen met een grote hoeveelheid geld die ze willen investeren.. Zij zullen u advies geven over het gebruik van het geld, en zullen ongetwijfeld een lijst van waardevolle contacten hebben die u kunt aanboren om uw bedrijf te helpen groeien.

Privé-investeerders willen dat u slaagt, en niet alleen omdat zij er baat bij hebben. Maar verwissel hun persoonlijke benadering niet met een ontspannen benadering van hun investering. Ze willen dat je al je zaakjes op een rijtje hebt, en ze willen je plan kennen. Niet voor de komende maanden, maar voor de komende jaren. Rijke mensen worden niet rijk door te verslappen met hun investeringen, dus wees dichtgeknoopt voordat je er een vindt.

  1. Zet uw bedrijf in bij durfkapitalisten

Durfkapitalisten zullen meestal niet betrokken raken bij uw bedrijf, tenzij het hun tijd waard is. Durfkapitalisten willen miljoenen dollars investeren en een aanzienlijk rendement op die investering zien. Daarom is een risicokapitaalfonds een optie voor u zodra u uw bedrijf heeft opgericht en een gezonde balans en een enorm groeipotentieel kunt laten zien.

Hoe u uw geld ook krijgt, besteed het verstandig uit

Cashflow is koning in een startup. Het is ook een van de belangrijkste redenen waarom een startup zal mislukken. Of u nu 5.000 of 500.000 euro krijgt, uw benadering van het geld moet hetzelfde zijn. Krijg de uitgaven onder controle. Nauwkeurig volgen van geld dat binnenkomt en geld dat uitgaat. Als u het zich kunt veroorloven, huur dan een accountant om u te helpen de financiën op orde te houden en mogelijke problemen te signaleren.

En wat u ook doet, kijk niet alleen naar de winst die u maakt. Het kan misleidend zijn om dat aantal zonder context te zien. Kijk naar de cashflow, en voeg al uw uitgaven, schulden, crediteuren en inventaris toe, indien van toepassing. Vergeet niet, is de voorraad opgeslagen in de schappen is niet het maken van je geen geld.

Ben je klaar om zelfstandig ondernemer te worden?

Laat een reactie achter