3 online bedrijven die u vandaag nog kan lanceren

De mogelijkheden om online geld te verdienen zijn eindeloos in dit digitale tijdperk. Ik heb het niet over het maken van de volgende Google of Facebook, en ik  heb het ook niet over de snel rijk programma’s. Maar er zijn tal van full-time bedrijven die kunnen worden opgezet  op korte termijn en met weinig tot geen investeringen vooraf.

Hier zijn drie online bedrijven die u in een mum van tijd kunt starten.

1. Virtuele assistent

De rol van de virtuele assistent is volledig open en de taken kunnen sterk variëren, afhankelijk van wie je assisteert. Opdrachten kunnen van alles zijn, van het beantwoorden van e-mails en het bijwerken van sociale media, tot het bewerken van spreadsheets en het coördineren van de planning van uw klant. Als je georganiseerd bent en blij bent met het overnemen van kleinere taken voor andere mensen, dan kunt u geld verdienen van overal in de wereld door als een virtuele assistent.

Timothy Ferriss’s die het boek “De vier uur durende werkweek” schreef, hielp bij het creëren van een opkomende markt voor virtuele assistenten. Met ZZP-ers en kleine bedrijven op zoek naar iemand  aan wie ze ondergeschikte taken kunnen uit besteden. Dit stelt hen in staat zich te concentreren op de groei van hun bedrijf. Als u eenmaal hebt besloten welke vaardigheden u gaat aanbieden, zijn er verschillende manieren om uw nieuwe bedrijf online te starten.

U kunt solliciteren voor een baan bij een virtuele assistent bureau en als je eenmaal bent aangenomen, heb je al een klant of een lijst van klanten die wachten om te worden verbonden met een assistent. Dit is hoeveel VA’s beginnen, maar u kunt ook werk vinden via mond-tot-mondreclame of van voormalige werkgevers. Social media is een gratis en gemakkelijke manier om ook uw diensten te adverteren. En slechts een paar berichten op uw professionele profielen, met name LinkedIn, kunnen de bal aan het rollen brengen.

2. Social media manager

Social media management is zo cruciaal geworden voor het succes van bedrijven dat het voor de meeste bedrijven de moeite waard is om iemand te hebben die echt het reilen en zeilen van alle social media platforms begrijpt. Hoewel de meeste mensen persoonlijke accounts hebben op ten minste een paar van de grote platforms, zijn sociale media voor bedrijven een heel ander dier. Maar om te bewijzen dat u alles in huis heeft om een bedrijf te helpen met hun accounts, moet u onget1wijfeld een aanzienlijke aanwezigheid van uw eigen online account hebben opgebouwd.

Net als virtuele assistent posities, zijn er online bureaus waar u sociale media management banen kan vinden. Echter, als je eenmaal enige ervaring hebt, kan het de moeite waard zijn om klanten direct te werven.

3. Online leraar

Als u graag lesgeeft en een diepgaande kennis hebt van een bepaald onderwerp, dan kan online bijles een betrouwbare geldmaker voor u zijn. Waar voorheen de bijles face-to-face werd gegeven en er werd vertrouwd op het vinden van studenten in uw omgeving, heeft het internet het wereldwijd gemaakt. Dankzij videogesprekken en online lesprogramma's, kunt u iedereen overal ter wereld, van waar ook ter wereld, met slechts een laptop en een goede internetverbinding lesgeven.

Talen zijn een fantastisch begin, omdat je niet noodzakelijkerwijs kwalificaties nodig hebt. Vaak hoef je niet eens de moedertaal van de student te spreken, omdat je wordt aangemoedigd om alleen les te geven in de taal die je leert.

Maar bijles is niet beperkt tot taalonderwijs. De meest open sector in bijles is voor schoolgaande kinderen, en wiskunde en wetenschap zijn meestal vakken waar kinderen hulp bij nodig hebben. Rond de examenperiode, wanneer veel ouders hun kinderen een duwtje in de rug willen geven, kunnen de leerkrachten het erg druk hebben, en u kunt uw tarieven dan ook aanpassen om aan die vraag te voldoen.

Vaker wel dan niet, bijles opdrachten zijn meestal korte termijn werk, dus je zult waarschijnlijk voortdurend op zoek zijn naar nieuwe opdrachten.

Ben je klaar om zelfstandig ondernemer te worden?

Laat een reactie achter